Over Micheline


Van Vlaamse origine, werkzaam in marketing en sales, volgde ze haar droom en kwam terecht in Valencia…

 

Waar vind je een goede database

Micheline Samoise werd in 1964 geboren in Gent, een stad in Vlaanderen befaamd om zijn historische gebouwen, die sedert vele eeuwen nagenoeg intact zijn gebleven.Het 15de-eeuws schilderij Het Lam Gods van de gebroeders van Eyck hangt in de Sint-Baafskathedraal. Het Gravensteen is de enige overgebleven middeleeuwse burcht die in 837 werd opgericht als versterking tegen de invallen van de Noormannen.

Na een mislukte opstand tegen Keizer Karel tussen 1537 en 1549 verloor de stad al haar privileges en moesten de leiders van de opstand in boetekleed en met de strop om de hals vergiffenis vragen aan de vorst. Dit leverde de Gentenaren de titel op van Stroppendragers ( Stropkes). Elk jaar tijdens de Gentse Feesten wordt deze historische gebeurtenis opnieuw herdacht met een indrukwekkende stoet door de stad. 

Waar vind je een goede database
Waar vind je een goede database

Gent is ook bekend als universiteitsstad. Aan de Rijksuniversiteit behaalde Micheline haar master in Economische Wetenschappen. Tijdens haar studies deed ze mee aan een miss-verkiezing en werd in 1988 Eikoningin van Kruishouten, waarmee ze haar eerste autootje won.

Ze woonde en werkte jarenlang in de driehoek Gent-Brussel-Antwerpen.Na haar marketing-loopbaan bij diverse multinationals ( BAT Benelux, Henkel, Inbev, Lotus Papierwaren, Friesland Campina, Coca-Cola) werd ze zelfstandig consultant voor Mobistar-Orange, waar ze haar eerste stappen zette in koud bellen om klanten te werven. Het inbellen van nieuwe klanten bleek haar moeiteloos af te gaan waardoor ze zich realiseerde dat dit stuk van het verkoopproces haar ware passie was.

Waar vind je een goede database
Waar vind je een goede database

Eind 2007 verruilde ze Antwerpen voor Rotterdam,waar de noeste werk-mentaliteit en het niet lullen maar poetsen-principe haar enorm aansprak. Na het behalen van een finaleplaats in de Rotterdamse Ondernemersprijs in 2009, richtte ze haar eigen telemarketingbedrijf op. Het werd meteen een schot in de roos.

Na 10 jaar een bloeiend bedrijf te hebben geleid op het Noordereiland, besloot ze om haar droom te volgen en dat bracht haar naar haar definitieve levensbestemming, tussen de sinaasappelboomgaarden en de Middellandse Zee. De combinatie van hard werken op-zijn-rotterdams in haar telemarketing-bedrijf en genieten van de mediterraanse levensstijl is voor haar de ideale mix gebleken.

Waar vind je een goede database