Hoe vul je de salesfunnel in crisistijd?

 Tijdens een economische recessie wordt de focus op het werven van nieuwe klanten groter om de omzet veilig te stellen en eventuele verliezen te compenseren

 

Waar vind je een goede database

Waar vind je een goede database?

De beste database maak je zelf. De eerste stap is het vertalen van een  marktsegment of doelgroep vertalen naar een lijst met bedrijven en contactpersonen. De gegenereerde lijst dient gecorrigeerd te worden op relevantie qua omzetpotentie rvoor de verkoper.

Het searchen van de relevante DMU’s gebeurt door middel van LinkedIn Sales Navigator, Google, bedrijfswebsites. 

Hoe maak je een krachtige call pitch?

Een pitch is een beknopte samenvatting van je propositie, waarbij je kort en krachtig het uniek voordeel van je bedrijf toelicht.

Tijdens de befaamde elevator vertel je in 1 minuut jouw relevante USP’s op een zodanige manier dat je de prospect triggert en zijn interesse opwekt om met jou verder in gesprek te gaan.

Hoe maak je een krachtige call pitch
Hoe ga je in gesprek met je prospect

Hoe ga je in gesprek met je prospect?

In gesprek gaan met je prospect doe je door  na de call pitch meteen een relevante open vraag te stellen met betrekking tot het pijnpunt van de prospect.

De tevredenheidsgraad over een produkt, dienst of software bepaalt in belangrijke mate of mensen openstaan voor iets nieuws. 

Een andere mogelijke invalshoek om met je prospect in gesprek te gaan is name-dropping waarbij je refereert aan 1 of meer gemeenschappelijke zakenrelaties.

Hoe converteer je sales leads tot opdrachten?

Alle prospects die interesse hebben getoond en aangegeven meer te willen weten over jouw propositie of dienst, bel je een tweede keer op met de vraag of dit past in hun plannen voor de komende weken/maanden. Het is een soort tweede verkenningsgesprek waarbij de beide partijen aangeven of ze verder met elkaar in gesprek willen gaan. Dit is dan het juiste moment om een bezoekafspraak of een online meeting in te plannen. 

Hoe converteer je sales leads tot opdrachten